Cursussen / coaching

NIEUW INTERNETCURSUSSEN
SCHRIJVEN OVER EMOTIES

De Blauw Kom heeft twee cursussen over dit thema ontwikkeld: een cursus korte verhalen schrijven en een cursus poëzie.

OVER HET THEMA

Het cursusaanbod bestaat uit opdrachten bij de volgende emoties:
Afschuw - Bang/Angst - Bedroefd - Bewondering - Empathie - Kalmte Plezier - Seksuele opwinding - Vermaak - Verward

Wil je over een andere emotie schrijven dan ontwikkelt De Blauwe Kom graag voor jou een opdracht op maat. Denk bv. aan de volgende opties:
Interesse - Jaloers - Nostalgisch - Ongemak - Ontzag - Opwinding - Romantisch - Sympathie - Tevreden - Verveling

De Blauw Kom heeft twee kant en klare cursussen van tien opdrachten voor je. Je kunt ook kiezen voor een kortere cursus van minimaal vier opdrachten. Die kies je uit het aanbod. Tevens kun je, in overleg, de volgorde kiezen. Per opdracht is de vergoeding € 12,50, dat is inclusief een leesrapport.

Een derde optie is om per opdracht rond een emotie, zowel een kortverhaal als een gedicht te schrijven. Dan is de vergoeding (inclusief twee leesrapporten) € 18,75.

CURSUS PROZA

In deze cursus gaat het om het schrijven van korte verhalen waarin per verhaal een emotie centraal staat. Je krijgt tips hoe je over emoties kunt schrijven. Je kunt verhalen verzinnen of autobiografische schrijven.Voorbeeld van een opdracht

Thema: Bedroefd
Verzamel 10 items van situaties die je bedroefd maken.
Denk bv aan: beelden (tv), personen (ziek, dood, ongelukkig, missen), ervaringen (ruzie, afgewezen worden, situaties (eenzaam zijn) Kies uit die items er één uit voor een verhaal.

Verzin bij het gekozen thema een persoon en een situatie. Beschrijf hoe de droefheid is ontstaan en hoe de persoon de droefheid ervaart en hoe hij bv. troost zoekt en vindt of niet.

CURSUS POËZIE

In deze cursus gaat het om het schrijven van gedichten waarin per gedicht een emotie centraal staat. Je krijgt tips hoe je over emoties kunt dichten.

Voorbeeld van een opdracht

Thema: Bedroefd
Verzamel 10 items van situaties die je bedroefd maken.
Denk bv aan: beelden (tv), personen (ziek, dood, ongelukkig, missen), ervaringen (ruzie, afgewezen worden, situaties (eenzaam zijn) Kies uit die items er één uit voor een gedicht.

Verzin bij het gekozen thema een gedicht van minimaal 8 regels in gebonden of ongebonden vorm.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen