Teken van liefde

Op zondag 24 februari stond het verteltheater n het teken van de liefde. Deze middag worden er avontuurlijke en ontroerende liefdesverhalen verteld. Nico vertelde hoe hij in een stationsrestauratie zijn jeugdliefde tegen komt, ze maken een afspraak. Nostalgisch en humoristisch. In het tweede verhaal vertelde hij over twee jongen mensen uit ver vervlogen tijden die verliefd zijn, haar ouders maken hun relatie onmogelijk. Romantisch en avontuurlijk. Maya ’s verhaal ging over een jonge man die zijn levensbestemming heeft gevonden maar onverwacht op reis gaat en een geheim over zijn moeder ontdekt dat van invloed is op zijn toekomstplannen. Avontuurlijk en ontroerend.
Karin de Haan en Dick Bartels verzorgde de muziek. Karin zong o.a. twee liefdesgedichten van Nico die door Dick op muziek waren gezet.
24.124.224.3

Verhalen voor onderweg

Op 27 januari was het thema van de middag: Verhalen voor onderweg. Deze keer was Els van Wieringen onze gast, zij speelde de door Nico voor haar geschreven monoloog Uit balans. Nico vertelde het zelfgeschreven verhaal De twee heuvels, over hoe een man omgaat met geluk en verdriet. Maya vertelde een verhaal van Khaled Hosseini uit zijn boek De Vliegeraar.

Warme winterverhalen

26.1Op 26 december was het thema: Warme winterverhalen. Gastvertelster Hanneke van Wieringen vertelde een zelfverzonnen verhaal: Het Kerstpakket. Maya vertelde het verhaal De herdersjongen en Nico vertelde een oude Italiaanse kerstlegende De clown van God en het verhaal van De oude man die verdorde bomen liet bloeien. Onder de bezoekers was een familie van vijf personen uit Alkmaar.

Verhalen van ver

Op 25 november was het thema van deze middag was is: Verhalen van ver. De verhalen werden muzikaal omlijst door zang van Karin de Haan (o.a. liederen van Purcell en Schubert) op de gitaar begeleid door Dick Bartels.
Maya vertelde De koopman van Kaboel en De oude alchemist en Nico vertelde een oeroude Indonesische sage en het verhaal De kring van zwijgers.

  • 1
  • 2