Verhalenvoorstelling Verhalen van ver

mayanicoOp 20 oktober heeft De Blauwe Kom opgetreden bij Kunst & Cappuccino in Gierstraat 8 in Haarlem. Maya en Nico vertelden verhalen van ver: o.a. uit China, India en Indonesië. De verhalen werden muzikaal omlijst door Dick Bartels (gitarist) en Karin Bartels (zang). In een intieme kunstzinnige sfeer genoot het publiek van deze bijzondere voorstelling.

STADSVERHALENWANDELING

vhkwnd1klOp vijfentwintig juni heeft De Blauwe Kom een romantische verhalenwandeling door karakteristieke delen van oud Haarlem gehouden. De stad was het decor voor verhalen en light verses over geluk en liefde. De wandeling was in opdracht georganiseerd voor een groep vrouwen de lid zijn van een gymgroep en met deze wandeling hun seizoen afsloten
Toevoegen foto: vhwnd.1

De nacht van de nacht

Op 27 oktober hebben we verhalen verteld tijdens de Nacht van de Nacht. In een tot theater omgetoverde ruimte in het Kunstfort hebben we tussen 20.00 eb 23.00 voortdurend verhalen verteld. We mochten ruim honderd gasten verwelkomen van jong tot oud. Per vertelronde kozen we een verhaal voor kinderen en een verhaal voor volwassenen. Sommige kinderen kwamen voor twee verhaalrondes en soms wilde een ouder nog een derde verhaal horen.

Voor kinderen hebben we onder andere de volgende verhalen verteld

Het nieuwsgierige jonge hert, Kleinvosje zoekt een vriendin, De bomenkathedraal, Waarom naaldbomen altijd groen blijven en De trouwe dieren.

Voor volwassen hebben we onder andere de volgende verhalen verteld.

De koning die het geluk zoekt, De oude alchemist, De man met de wrat, Naklili en de Spaanse burgemeester, De diamantdief en De keizer die een vrouw zoekt.

Verhalenvoorstelling voor Natuurmonumenten

Op 25 oktober hadden zich ruim 25 kinderen, ouders en opa’s en oma’s verzameld in de duinen bij Duin en Kruidberg om te luisteren naar verhalen. Op verzoek van Natuurmonumenten vertellen we verhalen waarin het bos, duin en /of dieren een rol spelen. Deze keer hebben we drie zelfverzonnen verhalen verteld: Het nieuwsgierige jonge hert, Kleinvosje zoekt een vriendin, De bomenkathedraal en een bestaand verhaal: Waarom naaldbomen altijd groen blijven (Een volksverhaal uit het Hoge Noorden met een merel in de hoofdrol).

Gastoptreden

GASTOPTREDEN

De Blauwe Kom werkt op verzoek mee aan evenementen en projecten met poëzie en/of verhalen. Denk hierbij aan:
educatieve projecten op scholen, 
kunstlijnen,
exposities, 
vertelfestivals, 
open dagen.

Onze bijdrage kan b.v. bestaan uit: het verzorgen van een miniworkshop gedichten/verhalen schrijven voor bezoekers/ deelnemers, schrijven van gedichten en verhalen geïnspireerd op het evenement, voordracht van gedichten en/of verhalen geïnspireerd op het evenement of project

  • 1
  • 2