Groepsactiviteiten

GROEPSACTIVITEITEN

Bent u op zoek naar een leuke groepsactiviteit en wilt u iets anders, iets creatiefs? De Blauwe Kom verzorgt graag een literaire workshop of een lezing. In overleg stellen we een programma samen.

WORKSHOPS

Gedichten schrijven

Door middel van het verkennen van een thema wordt een creatieve stroom op gang gebracht die uiteindelijk vorm krijgt in een gedicht. De afsluiting vindt plaats met een presentatie van de resultaten. Als thema kan gekozen worden voor onderwerpen zoals b.v.: seizoenen, reizen, dromen, heimwee, vergankelijkheid, de deur, ontmoeting, vader, moeder, een kunstwerk. Groepen kunnen ook kiezen voor het maken van een beeldgedicht: een combinatie van het schrijven van een gedicht en het ontwerpen van een bijpassende tekening en/of illustratie.
Duur van de workshop 2 ½ uur. Een workshop die geschikt is voor groepjes van 5 tot 12 mensen. Locatie in overleg. In overleg is ook een dagworkshop mogelijk. Indien een dagworkshop bij ons aan huis wordt gegeven kunnen we, indien gewenst, een warme lunch aanbieden.

Verhalen vertellen

In een veilige sfeer wordt gewerkt aan het leren vertellen van een verhaal voor publiek. Tijdens de workshop wordt vooral aandacht besteed aan het oefenen van vertelvaardigheden. Onderdeel van de workshop is beknopte theorie over de opbouw van een verhaal, soorten verhalen, vertelstijlen en vertelmiddelen. De workshop duurt 6 uur, waarbij een warme lunch is inbegrepen. De afsluiting vindt plaats met een presentatie van de verhalen. Enige ervaring met het vertellen van verhalen is niet vereist. In overleg is een vervolg mogelijk. Op verzoek bieden we ook een korter durende workshop aan waarbij b.v. gewerkt wordt met een door een deelnemer gekozen verhaal. De workshop wordt bij ons aan huis gegeven. Groepsgrootte: minimaal 5 maximaal 8 deelnemers. Voor kleine groepen is ook een workshop van een dagdeel mogelijk of een individuele training. De workshop kan ook op een andere locatie gegeven worden, b.v. in het atelier van een kunstenaar.

LITERAIRE LEZINGEN

De Blauwe Kom heeft een aanbod van drie lezingen. Deze zijn speels van opzet, toegankelijk, gelardeerd met concrete voorbeelden en voordracht. Geschikt voor grote groepen. Op verzoek kan een interactief moment worden ingebouwd, zoals: een kort vertelverhaal verzinnen, een korte schrijfoefening, een eenvoudig gedicht schrijven. Met een interactief moment is een lezing meer geschikt voor groepen tot maximaal 25 personen.

De kunst van het vertellen

De rol van verteller
Opbouw van een vertelverhaal
De waarde van een verhaal in de huidige samenleving
Voorbeeld van een verhaal

Poëzie op de koffie

Een lezing over de kunst van het dichten. Met beknopte uitleg over het arsenaal dan de dichter, de stijlmiddelen van de dichter. De uitleg wordt ondersteund met toegankelijke voorbeelden. Een onderdeel van de lezing is het schrijven van een elfje ( een eenvoudige dichtvorm). De elfjes worden in de lezingruimte tijdens de pauze geëxposeerd. De lezing wordt afgesloten met twee verhalen.

De kunst van het schrijven

Lezing over de mogelijkheden en valkuilen van het schrijven voor je plezier.
Het schrijfproces
Schrijfstijlen
Mogelijkheden en onmogelijkheden van publiceren

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen