Tweedaagse workshop verhalen schrijven aan de hand van archetypen

De Blauwe Kom biedt een tweedaagse workshop schrijven vanuit archetypen aan. Centraal staan de archetypen die in jou leven een rol spelen en hoe je die kunt gebruik bij het schrijven van (levens) verhalen.

Middag 1 staat in het teken van vertrouwd raken met de archetypen in het algemeen en die in jouw leven een rol spelen. Deze dag gaan we nader in op de aard van de archetypen, hoe ze positief of negatief kunnen werken, welke rol ze hebben gespeeld en nog spelen in de fasen van je levensreis en met welke drijfveren je in het leven staat. Tevens ga je ontdekken hoe je archetypen kunt gebruiken bij het schrijven van (levens)verhalen Aan het eind van de dag kun je kiezen uit drie opdrachten om een verhaal te schrijven.

Middag 2 staat in het teken van voorlezen en bespreken van de verhalen, waarbij ook schrijftechnische aspecten aan de orde komen

Beide dagen zullen uitleg en zelfreflectie afgewisseld worden met korte schrijfoefeningen volgens de B.E.B.-methode (Beeld, Emotie, Betekenis).

De dagen worden in overleg gepland. Ervaring met schrijven is niet vereist. Tijd van 13.00 tot 16.00. Maximaal acht deelnemers. De workshop kost € 60,-- (inclusief consumpties en een leesrapport op verzoek). De vergoeding dient vooraf te worden voldaan.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen