SCHRIJVEN KAN ZO LEUK ZIJN

boek schrijven kan leuk zijnHet werkboek is in het bijzonder bestemd voor beginnende dichters en schrijvers. In het werkboek is vijftien ervaring als docent creatief schrijven gebundeld. In die jaren heb ik voor schrijfworkshops, schrijfcursussen en individuele cursisten diverse leermaterialen ontwikkeld. Vooral groepen waar ik een aantal jaren cursussen aan heb gegeven, prikkelden me om telkens nieuwe opdrachten en hulpmiddelen te verzinnen. Daarbij heb ik ook geput uit diverse boeken over schrijven van proza en gedichten.
Het werkboek bestaat uit twee delen. Deel 1 is een syllabus over diverse aspecten van het schrijven van poëzie en proza. Deze syllabus bevat een selectie van aspecten met uitleg en voorbeelden. Deel 2 bestaat uit schrijfopdrachten voor poëzie en proza die een bron van inspiratie kunnen zijn en een middel om schrijftechnieken te ontwikkelen en wellicht kan het de start zijn voor het werken aan een roman, een bundel korte verhalen, een levensverhaal of een gedichtenbundel.
Ik hoop dat dit boek een inspiratiebron kan zijn om een persoonlijke stijl en zeggingskracht te ontdekken en te ontwikkelen. Vooral hoop en wens ik dat iedereen plezier ervaart bij het schrijven, minstens net zoveel als ik heb gehad bij het
samenstellen van dit werkboek.
Het boek kost € 15.00 en is te bestellen bij www.denieuwebestsller.nl
ISBN 9789463427418

Reacties   

0 #1 Ellen Ettema 18-10-2019 09:20
Beste Nico

Laatst kocht ik het boek "Schrijven kan zo leuk zijn ". Dit weekend begon ik aan de eerste opwarmer en ik werd blij verrast door de originaliteit van de opdracht en het onverwachte resultaat. Als dank wil ik het gedicht graag met jullie delen.
We polderen wat af
moedig, sterk en onverdroten
puzzelen in dichte mist
Waar haast zich in de weg vergist
bouwen we bruggen over sloten
zien witte rook pas in het graf
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen